З бюджету Києва на енергоефективні гранти для будинків ОСББ та ЖБК виділять 30 млн

З бюджету Києва на енергоефективні гранти для будинків ОСББ та ЖБК виділять 30 млн

Укрінформ
Наступного року з Київського міського бюджету буде спрямовано 30 млн грн на гранти для будинків ОСББ (об’єднання співвласників багатоквартирних будинків) і ЖБК (житлово-будівельних кооперативів).

Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, повідомляє прес-служба міського голови. 

"Програма «70 на 30%» діє вже два роки, і за цей час ми збільшили масштаби фінансування майже у 6 разів - із 5,5 млн грн до 20 млн грн. У 2015 році енергоефективні заходи провели в 13 будинках, які загалом зекономили на електриці та тепловій енергії 4,6 млн грн", - сказав Пантелеєв.

Він зазначив, що протягом поточного року 62 будинки отримали гранти на відшкодування 70% вартості енергоефективних проектів у житлових будинках. "Сума допомоги з боку міста цим будинкам становить 20 млн грн. Мешканці зібрали ще 10 млн грн", - зауважив заступник голови КМДА.

Пантелеєв навів приклад будинку на вулиці Шолом-Алейхема, 14, де виконується модернізація індивідуального теплового пункту, міняють вікна й двері, встановлюють енергоефективне освітлення.

"Попередні підрахунки показали, що за рік мешканці економитимуть 193 тисячі гривень на тепловій енергії та електриці. Загальна вартість робіт – 418 тисяч гривень, із яких місто відшкодовує 284 тисячі. Тобто люди вклали в роботи трохи більше 133 тисяч гривень, які повернуть за рахунок економії менш як за один рік", – підкреслив заступник голови КМДА.

За його словами, на сьогодні місто опрацьовує аналогічний механізм для будинків, де ще не створено ОСББ або ЖБК.

"Зараз на фінальній стадії затвердження порядку проведення аналогічного алгоритму виконання енергоощадних заходів. Мешканці зможуть отримати допомогу на термомодернізацію будинку, зібравши збори, сформувавши свій енергоефективний проект і подавши його до Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА", – додав Пантелеєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-