З новою методикою мешканці будинків без лічильників платитимуть менше на 30% - КМДА

З новою методикою мешканці будинків без лічильників платитимуть менше на 30% - КМДА

Укрінформ
Нарахування за опалення для мешканців будинків Києва без лічильників будуть розраховуватись за новою методикою - відповідно до нарахувань будинків з лічильниками.

Про це на брифінгу заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Новий підхід полягає в тому, що в будинках, де немає лічильників, нарахування здійснюється за середнім показником тих будинків, де лічильники є. Такий підхід актуальний для міст, де оснащення лічильниками вище ніж 50%, тому він актуальний для Києва, в якому сьогодні рівень оснащення сягає 95%. Таким чином ми вже зараз маємо обрахунки за листопад і вже бачимо, що нарахування за листопад будуть приблизно на 30% меншими, ніж це могло бути за (попередньою. - Ред.) методикою, або за тарифом", - сказав Пантелеєв.

Як зазначив комерційний директор ПАТ "Київенерго" Євген Бушма, починаючи з листопада 2016 року і до кінця опалювального періоду 2016-2017 нарахування за опалення для мешканців будинків без лічильників будуть розраховуватись за новою методикою - на підставі середньозваженого споживання теплоенергії будинками з лічильниками.

Крім того, якщо в будинку теплолічильник не встановлений або не прийнятий на комерційний облік, нарахування будуть здійснені на підставі середньозваженого обсягу споживання, що визначається з урахуванням зафіксованих протягом розрахункового періоду обсягів споживання та опалюваної площі будинків з лічильниками.

Бушма повідомив, що в тих будинках, де лічильники вкрадені або пошкоджені, за наявності показників прилада за весь минулий опалювальний період нарахування будуть здійснені на підставі середньомісячного обсягу споживання за минулий опалювальний період.

"Якщо ж показники за минулий опалювальний період відсутні, то нарахування буде здійснено за середньозваженим споживанням", - пояснив він.

Перерахунок за жовтень 2016 року за новою методикою КМУ буде здійснено для мешканців усіх будинків, де тепловий лічильник не встановлений, був викрадений або пошкоджений.

"У нас була проблема з 654 будинками, де є прилади обліку, де ми не змогли зняти показники. Із 654 будинків у 42 будинках показники зняти так і не вдалося, а у 612 будинках показники зняті і перераховані і всі в платіжках побачать перерахунок", - сказав Бушма. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-