Справа Майдану: потерпілі продовжують блокувати залу суду

Справа Майдану: потерпілі продовжують блокувати залу суду

Укрінформ
У Шевченківському районному суді міста Києва продовжують протестувати потерпілі у справі стосовно чотирьох екс-беркутівців, звинувачених у розгоні учасників Майдану 30 листопада 2013 року.

Як повідомляє "Радіо Свобода", вони протестують проти затягування розгляду справи і заявляють про намір бути у судовій залі до виконання їхніх вимог.

30 листопада 12 потерпілих у цій справі відмовились залишати залу суду на знак протесту. Серед іншого, вони вимагають звільнення з МВС осіб, які причетні до злочинів під час подій Євромайдану.

Того дня суд переніс на 7 грудня засідання у справі колишніх бійців спецпідрозділу «Беркут» Андрія Дидюка, Миколи Тягнирядна, Євгена Антонова і Юрія Шевченка. Це рішення ухвалили через відсутність представників прокуратури та двох обвинувачених.

Колишніх заступників командира «Беркута» Дидюка й Тягнирядна, а також колишніх командирів рот Антонова й Шевченка обвинувачують у незаконному перешкоджанні проведенню вуличних походів та демонстрацій (стаття 340 Кримінального кодексу України) та перевищенні влади (стаття 365 Кримінального кодексу України) під час силового розгону мирної акції протесту на майдані Незалежності 30 листопада 2013 року. Тоді від дій міліції постраждали 84 людини, які дістали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-