Київенерго: борг споживачів тепла перевищив 2,1 мільярда

Київенерго: борг споживачів тепла перевищив 2,1 мільярда

Укрінформ
Заборгованість столичних споживачів теплової енергії перед ПАТ «Київенерго» станом на 1 листопада 2016 р. склала майже 2 млрд 167 млн грн.

Про це Укрінформу повідомили в прес-службі компанії.

При цьому, найбільшу заборгованість за тепло, опалення та гарячу воду перед Київенерго мають житлово-експлуатаційні організації та населення – 867,5 млн грн та 876,9 млн грн відповідно.

Сумарна заборгованість населення за послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання перед ПАТ «Київенерго» станом на 1 листопада 2016 року склала 876,9 млн грн. Заборгованість населення столиці безпосередньо за опалення склала 570,4 млн грн, а сума боргів за гарячу воду – 306,5 млн грн.

Серед житлових будинків максимальну заборгованість за послуги Компанії накопичили споживачі Подільського району – більш 1 млн 712,5 тис. грн (вул. Вишгородська, 45),  Оболонського району – 1 млн 247,5 тис. грн (вул. Маршала Тимошенка, 13а) та Печерського району – 1 млн 61,6 тис. грн (вул. Щорса, 44 а).

Як відомо, в уряді вивчають ситуацію із завищеними платіжками за тепло і гарячу воду, які розіслало Київенерго. При цьому, в самій компанії заперечують помилки у платіжках за тепло у жовтні.

Водночас, Київ не має наміру продовжувати контракт із ПАТ «Київенерго» щодо управління тепловими активами міста.  Концесія завершується наступного року. При цьому, столична влада розглядає можливість або передати всі тепломережі в муніципальне управління, або залучити міжнародних операторів, які можуть взяти мережі в ефективне управління. Це міжнародні компанії, які мають досвід успішної роботи, наразі ведуться відповідні переговори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-