Колишнім українським військовим у Криму не дають офіційно працевлаштуватися - ЗМІ

Колишнім українським військовим у Криму не дають офіційно працевлаштуватися - ЗМІ

Укрінформ
Колишні українські військові в окупованому Криму, як ті, хто перейшли на службу в російську армію, так і ті, хто відмовилися від неї, не можуть офіційно працевлаштуватися.

Про це повідомляє керченський міський сайт Кегсһ.fm.

"Колишніх кримчан-військовослужбовців ЗСУ відправляють офіційно звільнятися в Україну", - повідомляє видання з посиланням на "військовослужбовців-контрактників, які в березні 2014 року залишилися в Криму".

За даними Кегсһ.fm, військовим, які порушили українську присягу, пояснюють, що "у відповідності зі ст. 65 Трудового кодексу Росії при працевлаштуванні громадяни повинні надати документи, у тому числі документи військового обліку - для військовозобов'язаних і осіб, які підлягають призову на військову службу".

Читайте також: В Генштабі розповіли, які озброєння Росія звозить у Крим

У зв'язку з цим кримчани, навіть ті, хто відмовився від військової служби, змушені їхати на материкову частину України для зняття з військового обліку.

«Ми є у відповідності до закону про приєднання Криму до Росії громадянами Росії. Свою службу за контрактом у збройних силах продовжувати не стали. Як відомо, частина військовослужбовців поїхала в Україну, інші залишилися тут. Деякі, як ми, від військової служби відмовилися взагалі. У наших "воєнніках" не стоїть відмітка про те, що ми звільнені зі збройних сил України. У відділах кадрів підприємств у нас вимагають відмітку про взяття на військовий облік, а військкомат нас на облік не ставить", - розповів один з колишніх українських військових.

За словами керчанина, на звернення до Міноборони РФ їм відповіли, що "видати військовий квиток зможуть тільки після того, як ми звільнимося з попереднього місця служби".

"Але всі ж розуміють, що в Україні ми - злочинці, і перша ж спроба перетнути кордон для нас обернеться як мінімум в'язницею», - поскаржився керчанин.

В редакції запевнили, що у них є офіційна відповідь Штабу Південного військового округу РФ, в якій йдеться, що військовий квиток РФ колишнім українським військовим не буде виданий, "поки не буде втрачений статус військовослужбовця іноземної держави".

"Згідно з роз'ясненнями начальника управління кадрів Південного військового округу, громадяни Російської Федерації, які мають військовий квиток іноземної держави (зокрема України), в якому належним чином не оформлено встановленим порядком звільнення з військової служби, вважаються військовослужбовцями іноземної держави і не підлягають постановці на військовий облік у військових комісаріатах Російської Федерації", - йдеться в листі Міноборони РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-