Фейгін: Заарештовуючи «диверсантів», Росії збирає ресурс для обміну на санкції

Фейгін: Заарештовуючи «диверсантів», Росії збирає ресурс для обміну на санкції

Укрінформ
Марк Фейгін, адвокат низки українських політв'язнів, вважає, що заарештовуючи чергових «українських диверсантів», Кремль збирає «ресурс» для обміну на антиросійські санкції.

Про це адвокат повідомив в ексклюзивному коментарі кореспонденту Укрінформу.

"Як передбачали ми з колегою Полозовым ще в серпні, після арешту Панова і Захтея, маховик арештів продовжує крутитися. Те, що про нові арешти повідомив Кисельов у «Вістях тижня», показує, що це робиться частково в пропагандистських цілях. Але головне, як мені здається, - ці фейкові шпигуни накопичуються Кремлем для майбутнього обміну на санкції", - сказав Фейгін.

При цьому, на його думку, Кремль може періодично проводити і міжособистісні обміни з Україною. Але в цілому, російське керівництво накопичує все більше нових «українських шпигунів і диверсантів», щоб шантажувати ними партнерів по переговорам для можливого скасування санкцій. Фейгін вважає, що подібні переговори і такий непрямий обмін може відбуватися напередодні виборів в різних країнах, як показник пом'якшення режиму.

Як повідомляв Укрінформ, російський державний телеканал «Росія-1» назвав імена та показав в ефірі ще двох нібито «українських диверсантів», затриманих в окупованому Криму. Ними стали Олексій Стогній і Гліб Шаблій. Сказано, що вони нібито пов'язані з заарештованою раніше так званою «групою Штиблікова».

У Службі безпеки України заявили, що затримані в Криму громадяни України не є співробітниками СБУ і не співпрацювали зі спецслужбою.

Офіційний представник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко заявив, що колишні українські військові, які зараз проживають в окупованому Криму, можуть стати "потенційними жертвами російських спецслужб".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-