Сьогодні в ООН голосуватимуть за резолюцію про порушення прав людини в Криму

Сьогодні в ООН голосуватимуть за резолюцію про порушення прав людини в Криму

Укрінформ
У вівторок в ООН заплановане голосування щодо проекту резолюції "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь (Україна)".

Про це повідомляє у вівторок прес-служба МЗС України.

"15 листопада близько 23:00 год. за київським часом в Третьому комітеті (фокусується на тематиці прав людини) Генеральної Асамблеї ООН заплановане голосування щодо проекту резолюції "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь (Україна)", ініційованого Україною", - йдеться у повідомленні.

До складу української делегації, яка зараз працює у Нью-Йорку над просуванням проекту резолюції, входять Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, заступник міністра закордонних справ Сергій Кислиця та перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова.

"Проект має на меті захист конституційних прав громадян України на території тимчасово окупованого українського півострова. В документі засуджуються масові порушення прав людини в окупованому Криму та міститься заклик до Росії як держави-окупанта дотримуватись своїх зобов'язань відповідно до міжнародного права", - зазначили у зовнішньополітичному відомстві. 

У проекті резолюції також наголошується на необхідності звільнення незаконно утримуваних Росією громадян України та скасування рішення про заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу. 

Документ також закликає Росію надати міжнародним правозахисним механізмам, насамперед Місії ООН з моніторингу за дотриманням прав людини в Україні, безперешкодний доступ у Крим з метою забезпечення моніторингу ситуації з правами людини, а також звертається до Управління Верховного комісара ООН з прав людини підготувати окремий тематичний звіт щодо ситуації на окупованому півострові. 

На сьогодні співавторами проекту резолюції є 41 держава-член ООН. 

З проектом резолюції можна ознайомитися за посиланням: http://www.un.org/ru/documents/ods.asp?m=A/C.3/71/L.26.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-