Порошенко очікує, що завтра в ООН затвердять

Порошенко очікує, що завтра в ООН затвердять "кримську" резолюцію

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко висловив сподівання, що завтра на Третьому комітеті Генеральної асамблеї ООН буде схвалена спеціальна резолюція щодо дотримання прав людини в Криму.

Про це глава держави заявив під час спільної прес-конференції з Прем'єр-міністром Швеції Стефаном Льовеном.

"Я хочу подякувати нашим шведським партнерам та прем'єр-міністру Швеції за ефективну кооперацію в рамках ООН. Завтра буде винесена на голосування Третього комітету Генеральної асамблеї ООН спеціальна резолюція щодо дотримання прав людини в Криму. Я хочу подякувати Швеції, яка виступила співавтором цієї резолюції разом з Україною", - сказав Порошенко.

Він висловив сподівання, що завтра "буде вчергове продемонстрована реакція світового співтовариства щодо брутального порушення прав людини в Криму та реакція щодо незаконної анексії Криму Росією".

Глава Української держави також висловив задоволення, що з 1 січня 2017 року Україна та Швеція пліч-о-пліч будуть працювати в Раді безпеки ООН. "Я переконаний, що ми матимемо ефективну співпрацю в цій сфері нашої міжнародної координації. В першу чергу, це буде абсолютно важливий підхід до міжнародної безпеки", - сказав він.

Стефан Льовен наголосив, що разом з партнерами з ЄС Швеція погодила жорстку реакцію на незаконну анексію Криму та Севастополя, а також на агресію Росії проти України. "Ми також дуже занепокоєні погіршенням ситуації з правами людини в незаконно анексованому Криму", - зазначив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-