Кримський

Кримський "суд" підтримав позов ФСБ проти Полозова

Укрінформ
У вівторок "суд" у Криму задовольнив позов ФСБ і так званої прокуратури проти адвоката Миколи Полозова. Переслідування адвоката російською владою пов'язане з його захистом у справі Ільмі Умерова.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав сам  Полозов.

"Суд задовольнив позицію ФСБ і прокурора і направив мою справу на новий розгляд у суд першої інстанції. А ви говорите суд у РФ є", - написав Полозов, уточнивши, що його переслідування пов'язане із захистом Умерова.

"Моя справа у Криму пов'язана зі справою Ільмі Умерова. Слідчий ФСБ хоче допитати мене в якості свідка, позбавивши процесуального статусу захисника. Безумовно, це незаконна спроба позбавити Ільмі Умерова захисту і факт тиску з боку органів ФСБ на мене у Криму", - написав Полозов.

Адвокат підкреслив, що всі відомі йому відомості про Умерова захищені адвокатською таємницею, оскільки отримані при наданні йому юридичної допомоги, і прокуратура з ФСБ це знають.

"Але це лише привід. Основна мета ФСБ і прокуратури - це бажання залякати мене, позбавивши можливості захищати права людини у Криму", - заявив Полозов.

"Також, до залякування відноситься спроба слідчого комітету порушити проти мене справу за двома статтями. Дослідчу перевірку продовжено", - написав адвокат.

Як повідомляв Укрінформ, окупаційна влада у Криму висунула нові звинувачення проти підзахисного Полозова Ільмі Умерова, "виявивши" в його словах про те, що Крим є частиною України "екстремізм". Раніше російські силові органи в анексованому Криму порушили проти Умерова кримінальну справу за статтею "сепаратизм". У серпні "Київський райсуд" Сімферополя прийняв рішення про необхідність проходження Умеровим стаціонарної судово-психіатричної експертизи. Умерова було визнано психічно здоровим і 7 вересня було випущено з психіатричної клініки. Нині він знаходиться на підписці про невиїзд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-