Лутковська готова виїхати в Крим – чекає на відповідь омбудсмена РФ

Лутковська готова виїхати в Крим – чекає на відповідь омбудсмена РФ

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська продовжує переговори з російською колегою Тетяною Москальковою про відвідування слідчих ізоляторів і пенітенціарних установ в анексованому Криму.

На даний час остаточне рішення російської сторони не ухвалено, повідомили Крим.Реалії в офісі українського омбудсмена.

"Рішення ускладнюється тим, що багатьох громадян України, які під час окупації перебували в місцях позбавлення волі в АР Крим, примусово прийнято до громадянства Росії. Що, з точки зору законодавства Росії, виключає можливість відвідування їх посадовими особами України", – пояснив представник офісу українського омбудсмена Михайло Чаплига.

Він також повідомив, що Лутковська готова виїхати в Крим одразу ж після отримання позитивної відповіді від російської колеги.

У серпні офіс українського омбудсмена повідомляв про можливість відвідати СІЗО в Сімферополі з метою моніторингу умов утримання ув’язнених.

У травні цього року Уповноважений прав людини в Росії Тетяна Москалькова в ході робочої поїздки в анексований Крим відвідала СІЗО в Сімферополі. Москалькова тоді заявила, що кримінально-виконавча система на півострові "повністю зруйнована".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-