Україна відреагувала на слова Додона про Крим

Україна відреагувала на слова Додона про Крим

Ексклюзив
Укрінформ
Україна закликає молдавських політиків утриматися від спекуляцій на українську тематику у внутрішньополітичній боротьбі.

Так Надзвичайний і Повноважний посол України в Молдові Іван Гнатишин прокоментував в ексклюзивному інтерв'ю Укрінформу заяву лідера Партії соціалістів Ігоря Додона про те, що анексований Крим «належить Російській Федерації», повідомляє власний кореспондент у РМ. 

«Незрозумілою залишається позиція окремих молдавських політиків, які визнають законною анексію Росією Криму в ситуації існування в Молдові території, непідконтрольної центральній владі, що претендує на визнання державності з перспективою приєднання до РФ», - заявив Гнатишин. 

Дипломат наголосив при цьому, що Україна беззастережно підтримує суверенітет і територіальну цілісність Молдови у рамках визнаних міжнародним співтовариством кордонів, будучи активним учасником переговорного процесу з Придністровського врегулювання. 

 За словами дипломата, українська сторона високо цінує підтримку керівництва Республіки Молдова суверенітету і територіальної цілісності України в контексті російської агресії. 

Іван Гнатишин нагадав, що Генеральна асамблея ООН 27 березня 2014 року ухвалила резолюцію № 68/262 «Територіальна цілісність України», якою закріпила невизнання будь-яких змін статусу Автономної Республіки Крим. 

«Закликаємо молдавських політиків утриматися від спекуляцій на українську тематику у внутрішньополітичних процесах», - підсумував посол. 

Раніше лідер Партії соціалістів Молдови, кандидат у президенти Ігор Додон заявив під час теледебатів, що анексований Крим «належить Росії».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-