Італійська Верона відмовилася ріднитися з Ялтою

Італійська Верона відмовилася ріднитися з Ялтою

Укрінформ
Мерія Верони не веде ніяких погоджень про встановлення споріднених відносин між цим італійським містом і окупованою Ялтою.

Про це мер Верони Флавіо Тозі повідомив ресурсу RNS в кулуарах V Євразійського форуму в Вероні.

"Ялта? Ні. Точно ні", - сказав мер Верони, відповідаючи на відповідне запитання кореспондента RNS.

За даними видання, це спростовує повідомлення російських "Известий" і ТАСС про те, що в ході візиту до Криму в жовтні 2016 року група депутатів італійської партії Lega Nord (Ліга Півночі) обговорювала з "владою" домовленість про встановлення споріднених відносин між Ялтою і Вероною, а також Сімферополем і Падуєю.

Раніше Укрінформ повідомляв, що ряд депутатів, які представляють маргінальну партії Lega Nord (Ліга Півночі), і представники підприємницьких кіл Італії, незважаючи на заборону, 14 жовтня прибули в окупований Крим.

За словами посла України в Італії Євгена Перелигіна, в Італії цей "візит" не розглядають як офіційний і, за словами самих візитерів, уряд Італії звернувся з офіційним листом до ініціаторів цієї поїздки, в якому поінформував про її недоцільність і недоречність, враховуючи існуючі європейські санкції проти Росії і санкції за порушення в'їзду або торгівлі з окупованим Кримом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-