Умеров розповів про похід у ФСБ: експертизи очікувані

Умеров розповів про похід у ФСБ: експертизи очікувані

Укрінформ
Перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров 20 жовтня побував на допиті у ФСБ, де його ознайомили з результатами двох експертиз: лінгвістичною і судово-психіатричною.

Про це Умеров повідомив у Фейсбуці.

"З адвокатами був у слідчого ФСБ. Нас ознайомили відразу з двома експертизами: лінгвістичною і судово-психіатричною. Результат обох такий, як ми очікували. Лінгвістична робить висновок, що у моєму виступі по АТR 19 березня є заклик до порушення територіальної цілісності РФ, а друга, психіатрична, свідчить, що я психічних захворювань не маю", - пише Умеров.

Копії документів у ФСБ видати відмовилися.

Як повідомляв Укрінформ, ФСБ Росії затримала Ільмі Умерова у Бахчисараї 12 травня цього року. Проти нього російські силові органи в анексованому Криму порушили кримінальну справу за статтею "сепаратизм". У серпні підконтрольний Росії "Київський райсуд" Сімферополя прийняв рішення про необхідність проходження Умеровим стаціонарної судово-психіатричної експертизи. 7 вересня Ільмі Умеров вийшов з психіатричної клініки. Зараз він знаходиться на підписці про невиїзд.

У російському правозахисному центрі "Меморіал" назвали кримінальне переслідування заступника голови Меджлісу незаконним і політично мотивованим.

У квітні 2016 року "кримський суд" визнав Меджліс "екстремістською організацією". Наприкінці вересня це рішення підтвердив Верховний суд РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-