У Криму на активіста порушили кримінальну справу за

У Криму на активіста порушили кримінальну справу за "сепаратизм"

Укрінформ
Окупаційна влада порушила кримінальну справу стосовно Сулеймана Кадирова. Кримського татарина обвинувачують у сепаратизмі.

Про це у Фейсбуці написав адвокат Еміль Курбедінов.

"Щодо Сулеймана Кадирова, у якого пройшов у Феодосії 5 жовтня обшук, порушили кримінальну справу за сепаратизм. Ст. 280.1 ч. 2 КК РФ", - написав Курбедінов.

Крім всього іншого, повідомив він, слідчий ФСБ не побажав вручити копію постанови про порушення кримінальної справи і хотів відібрати "підписку про нерозголошення даних слідства" у Кадирова.

"Зараз, після першого допиту, у Сулеймана Кадирова немає постанови про порушення проти нього справи. Цей факт суттєво порушує право Кадирова на захист", - зазначив адвокат.

Крім того, повідомив він, не все зрозуміло і з проведеним обшуком у Кадирова, "який проходив під егідою якихось оперативних заходів".

Як повідомляв Укрінформ, під час обшуку силовики вилучили у члена Феодосійського регіонального меджлісу кримськотатарського народу Сулемана Кадирова ноутбук і телефон. Обшук проводився на підставі постанови "судді" Ігоря Родіонова за підозрою у закликах до невизнання кордонів Російської Федерації і підтримці кримськотатарського батальйону "Аскер".

Фото: facebook.com/lenizasafie

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-