У Криму працює судовий конвеєр із покарання членів Меджлісу - Смедляєв

У Криму працює судовий конвеєр із покарання членів Меджлісу - Смедляєв

Укрінформ
У Криму діє "конвеєр" з покарання членів Меджлісу кримськотатарського народу - грошові штрафи призначено п'ятьом, ще троє на черзі.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова ЦВК Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв.

"У Бахчисараї продовжує роботу судовий конвеєр з покарання членів Меджлісу кримськотатарського народу. Вже присуджено грошові штрафи Алі Хамзіну, Ільмі Умерову, Садиху Табах, Шевкету Кайбуллаєву і Бекіру Мамутову", - написав Смедляєв.

Ще стосовно трьох членів Меджлісу очікуються рішення "судів".

"Розгляд справи Еміне Авамілєвої продовжиться 14 жовтня, Мустафи Маушева 20 жовтня, Ділявера Акієва 24 жовтня", - повідомив Смедляєв.

Крім того, зазначив він, у четвер, 6 жовтня, на судове засідання були запрошені ще два члени Меджлісу - Абдураман Егіз і Енвер Куртієв.

При цьому "суддя" Герман Атаманюк у проведенні судового засідання кримськотатарською мовою, а також у запрошенні на засідання перекладача відмовив.

"Таким чином, Атаманюк показав, що слова президента Російської Федерації Володимира Путіна про небувалий статус кримськотатарської мови залишаються словами, а стаття 10 Конституції Криму, так само як і стаття 18 Кримінально-процесуального кодексу Російської Федерації може бути ним елементарно проігнорована! Напевно, Конституції і Закони пишуть не для суддів!" - написав Смедляєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-