Полозов розповів про «таємний суд» у справі сина Джемілєва

Полозов розповів про «таємний суд» у справі сина Джемілєва

Документ
Укрінформ
Адвокат Хайсера Джемілєва, сина народного депутата України Мустафи Джемілєва, Микола Полозов повідомив, навіщо російська влада провела 15 вересня суд, про який адвоката не попередили.

Про це він написав у своєму Facebook

«Стало відомо, що за «таємний суд» пройшов над Хайсером Джемілєвим в середині вересня. Йому встановили адміністративний нагляд на 3 роки. Немає ніяких сумнівів, що влада РФ цією забороною планує утримувати і далі громадянина України на території РФ і контрольованих територіях для чинення через нього подальшого тиску на його батька - лідера кримськотатарського народу Мустафу Джемілєва», - пояснив Полозов.

Він уточнює: суддя так поспішала, що «допустила помилку в рішенні про встановлення адміністративного нагляду Хайсеру, довелося потім її виправляти».

Нагадаємо, син Мустафи Джемілєва Хайсер в травні 2013 року у дворі власного будинку в Бахчисараї з рушниці застрелив з необережності друга сім'ї Февзі Едемова. Після анексії Криму російські слідчі органи вирішили розслідувати його справу наново. Хайсера вивезли з сімферопольського СІЗО в Краснодарський край, де він був визнаний судом присяжних винним у "вбивстві з необережності" і засуджений до ув’язнення на п'ять років.

Верховний суд РФ скоротив цей термін на півтора року. Водночас Дніпровський суд Києва в квітні 2015 року визначив покарання у вигляді позбавлення волі на термін 3 роки і 8 місяців. На запити про екстрадицію Джемілєва для відбуття терміну на батьківщині Росія відповідала відмовою.

Раніше Російська Федерація визнала українське громадянство сина народного депутата, лідера кримськотатарського народу Джемілєва Хайсера, якого незаконно вивезли до Росії, засудили і етапували в колонію.

У четвер адвокат Полозов, відвідавши свого підопічного в колонії, дізнався, що 15 вересня у відсутність захисту в Астрахані було проведено якийсь суд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-