Украерорух: небо над морем в акваторії Криму належить виключно Україні

Украерорух: небо над морем в акваторії Криму належить виключно Україні

Укрінформ
Єдиною міжнародно визнаною державою, яка забезпечує обслуговування повітряного руху над відкритим морем в межах району польотної інформації (РПІ) Сімферополя є Україна.

Про це повідомляє прес-служба Державного підприємства обслуговування повітряного транспортного руху "Украерорух" за підсумками пленарного засідання 39 Асамблеї ICAO - International Civil Aviation Organization.

"Україна - єдина міжнародно визнана держава, яка забезпечує обслуговування повітряного руху над відкритим морем в межах РПІ Сімферополь", - йдеться в повідомленні.

Зі слів заступника міністра інфраструктури України Євгена Кравцова, після тимчасової окупації Автономної Республіки Крим та починаючи з квітня 2014 року Російська Федерація шляхом публікацій аеронавігаційної інформації намагається в односторонньому порядку задекларувати право на забезпечення аеронавігаційного обслуговування у межах РПІ Сімферополь. Зазначені публікації мають потенційний негативний вплив на безпеку польотів та є прямим порушенням Російською Федерацією положень міжнародних угод.

Він також зазначив, що відповідальність за обслуговування повітряного руху у повітряному просторі над відкритим морем у межах РПІ Сімферополь відповідно до Рішення Ради ІСАО від 17 лютого 1997 року делеговано Україні.

"Враховуючи зазначене, Україна пропонує Асамблеї наголосити на важливості чіткого і суворого дотримання Стандартів і Рекомендованої Практики ІCАО усіма його державами-членами", - додав Кравцов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-