Умерова судять за організацію діяльності Меджлісу – адвокат

Умерова судять за організацію діяльності Меджлісу – адвокат

Укрінформ
Ільмі Умеров зараз знаходиться у бахчисарайському суді, його обвинувачують в організації діяльності громадського об'єднання, щодо якого прийнято рішення про «призупинення» його діяльності (ст. 20.28 КпАП РФ).

Про це на своїй сторінці в Facebook написав один з адвокатів Умерова Еміль Курбедінов. 

"Ільмі Умеров зараз знаходиться у бахчисарайському суді. Як звільниться хтось із суддів, його засудять, як учора Алі Хамзіна, за статтею 20.28 КпАП РФ", - написав Курбедінов.

За його словами, інші члени Меджлісу поки що про виклик в поліцію не повідомляли, як це кілька годин тому зробив на своїй сторінці в соцмережах Ільмі Умеров. 

"Але згідно з нашими припущеннями, як мінімум всіх опитаних центром Е (Центр боротьби з екстремізмом. - Ред.) членів Меджлісу кримськотатарського народу чекають подібні судові засідання у Бахчисараї", - уточнив адвокат.

Раніше Укрінформ повідомляв, що членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також деяких делегатів Курултаю кримськотатарського народу в терміновому порядку викликають в поліцію РФ, а саме - до так званого центру з протидії екстремізму в Сімферополі. Практично одночасно деяких членів Меджлісу стали викликати до суду і штрафувати. Так, Алі Хамзіну присудили штраф у розмірі 1000 рублів як учасникові зборів громадського об'єднання, щодо якого прийнято рішення про призупинення його діяльності. За аналогічною статтею викликаний до суду заступник голови Меджлісу Ільмі Умеров.

Як відомо, 29 вересня у Верховному суді РФ в Москві мають намір винести рішення про заборону Меджлісу кримськотатарського народу і визнати його екстремістською організацією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-