Прокуратура завела справу через окупантські вибори у Криму

Прокуратура завела справу через окупантські вибори у Криму

Укрінформ
Прокуратура Автономної Республіки Крим відкрила кримінальне провадження через проведення 18 вересня на території анексованого півострова так званих виборів до Державної думи Російської Федерації.

Про це повідомляє у вівторок Прокуратура Автономної Республіки Крим.

"18 вересня 2016 року на території анексованого півострова Крим відбулись вибори до Державної Думи Російської Федерації. Такі дії свідчать про намагання легітимізувати Автономну Республіку Крим шляхом включення незаконно обраних депутатів із вказаного регіону до російського парламенту і фактично є продовженням дій з посягання на територіальну цілісність та недоторканість України, спрямованих на зміну меж її території", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за цим фактом прокуратурою АР Крим порушено кримінальне провадження за ч.2 ст.110 Кримінального кодексу України. Санкцією вказаної статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 10 років.

У прокуратурі також нагадали, що деякі країни та міжнародні організації висловити свою позицію щодо несприйняття результатів цих виборів в Криму. Про невизнання результатів в тій чи іншій формі заявили ПАРЄ, ЄС, США, Естонія, Литва, Румунія, Швеція, Данія, Канада.

Як повідомляв Укрінформ, 18 вересня у Росії відбулися вибори депутатів Держдуми сьомого скликання. Голосування було організовано і в анексованому Криму.

МЗС України в офіційній заяві зазначило, що "вибори" до Державної думи Федеральних зборів РФ, проведені на тимчасово окупованій території України, грубо порушують міжнародне право, є нелегітимними і ставлять під сумнів легітимність усієї Держдуми.

20 вересня народні депутати ухвалили Заяву Верховної Ради з приводу невизнання Україною легітимності виборів до Державної думи Федеральних зборів РФ сьомого скликання, їхніх результатів та правових наслідків, та відповідно, складу, повноважень, актів та рішень Державної думи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-