В окупованому Криму бюджетників женуть на

В окупованому Криму бюджетників женуть на "вибори" за списками - Смедляєв

Відео
Укрінформ
На виборчих дільницях в окупованому Криму представники бюджетних організацій звіряють, хто із співробітників прийшов на "вибори". Також не зняті агітаційні плакати.

Про це повідомив глава ЦВК Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв на своїй сторінці в Facebook.

"Хто там щось про закони хоче поговорити? Бігморди висять, агітація триває! Майже на кожних дільничних комісіях сидять представники бюджетних організацій і звіряють списки тих, хто прийшли на голосування, потім з погрозами починають обдзвонювати тих , хто не з'явилися! Їм потрібна явка, а результати самі намалюють", - пише Смедляєв.

У зв'язку з таким тиском він нагадав, що "вибори - це право, а не обов'язок".

Разом з тим кримські татари бойкотують вибори. Підтвердження цього факту опублікувала і російська "Новая газета" у загальному зведенны новин з виборів до Держдуми РФ. "Джерела "Нової газети" підтвердили, що кримські татари бойкотують вибори", - пише видання.

"Крим.Реалії" розмістило відео з дружиною лідера кримських татар Мустафи Джемілєва Сафінар Джемілєвою, яка розповідає про бойкот "виборів" кримськими татарами.

Як повідомляв Укрінформ, глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров звернувся до жителів Криму із закликом бойкотувати вибори в Держдуму РФ на території окупованого півострова.

10 вересня Президент України Петро Порошенко доручив поінформувати керівництво Росії про неможливість проведення виборів у Держдуму на території України. Київ заявив, що умовою для проведення голосування в Україні є відмова від виборів в анексованих Криму і Севастополі та виключення кримчан з федеральних списків кандидатів у депутати.

8 вересня Рада прийняла постанову, в якій закликала парламенти світу не визнавати вибори в Держдуму РФ в Криму.

У Європарламенті назвали ці вибори черговим цинічним порушенням територіальної цілісності України та наголосили, що жодним чином не визнають чотирьох депутатів, обраних по мажоритарних округах в Криму і місті Севастополі.

Керівництво України закликало міжнародне співтовариство не визнавати проведення виборів не тільки на території Криму, але і взагалі весь склад нової Думи.

За політичним та експертними оцінками, зазначається, що визнання новообраного складу російського парламенту, навіть не враховуючи обраних депутатів» в Криму, може вважатися формальним визнанням окупації Росією українського Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-