Бойові кораблі РФ тримали під прицілом судно українських прикордонників

Бойові кораблі РФ тримали під прицілом судно українських прикордонників

Укрінформ
Бойові кораблі та літак Збройних сил РФ перешкоджали кораблю морської охорони "Поділля" Держприкордонслужби України збирати доказову базу про незаконну промислової діяльності Росії в районах Голіцинського і Одеського газових родовищ.

Про це повідомляє прес-центр Державної прикордонної служби України.

"Корабель морської охорони (МО) "Поділля" Держприкордонслужби та патрульний літак відомства  несли службу у північно-західній частині виключної (морської) економічної зони України. За ініціативи прикордонного відомства, з метою збору доказової бази щодо фактів агресії, захоплення об'єктів та майна України і незаконної промислової діяльності Російської Федерації в районах Голіцинського і Одеського газових родовищ, на кораблі також перебували представники НАК "Нафтогаз України", ПАТ "Державне акціонерне товариство "Чорноморнафтогаз", підприємства "Науканафтогаз", Державної екологічної інспекції, Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України. Під час переходу корабля "Поділля" через Каркінітську затоку та в подальшому з наближенням до Голіцинського і Одеського газових родовищ, бойові кораблі та літак ЗС РФ в порушення загальновизнаних принципів, норм та правил міжнародного права здійснювали небезпечні маневри, чим перешкоджали законним діям прикордонного корабля", - йдеться у повідомленні.

Так, бомбардувальник ЗС РФ Су-24 на небезпечній висоті кілька разів здійснював обліт корабля "Поділля".

У районах незаконної діяльності анексованих РФ бурових платформ корабель "Сметливый" із наведеною на прикордонний корабель артилерійською установкою та корабель "Приазовье" Чорноморського флоту РФ здійснювали небезпечні маневрування, створюючи таким чином передумови до навігаційних подій.

Незважаючи на явно провокативні дії ЗС РФ, екіпаж "Поділля" діяв рішуче і виконав визначені завдання у виключній (морській) економічній зоні України.

По факту агресивних дій російської сторони у відкритому морі відносно корабля МО Держприкордонслужби України Адміністрація ДПСУ доповіла керівництву держави і поінформувала МЗС та зацікавлені правоохоронні органи.

У прес-службі також наголосили, що "під час моніторингу надводної обстановки Державною прикордонною службою в черговий раз були зібрані докази фактів агресії, захоплення об'єктів та майна і незаконної промислової діяльності Російської Федерації у виключній (морській) економічній зоні України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-