Українці Угорщини вимагають звільнити Умерова

Українці Угорщини вимагають звільнити Умерова

Політв’язні
Укрінформ
Українці Угорщини висловили солідарність із заступником голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеровим та вимагають від російського режиму його звільнення.

Про це йдеться у заяві української громади Угорщини, поширеній у всесвітній день солідарності з Ільмі Умеровим, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Українці Угорщини глибоко обурені черговим свідченням неповаги до прав людини з боку російської окупаційної влади в Криму і вимагають терміново звільнити заступника глави Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова", - йдеться у заяві, яка поширена також й угорською мовою.

Українці Угорщини наголосили, що приєднуються до голосів усіх, хто підтримав заклик до звільнення Умерова та інших українських політичних в'язнів, утримуваних як в окупованому Росією Криму, так і на російській території.

"Сьогодні Україна, як ніколи, потребує нашої солідарності та допомоги. Українці Угорщини закликають політиків та громадськість країн-членів ЄС, НАТО та всього цивілізованого світу підтримати Україну в її протидії російській агресії як шляхом політичних заяв, так і через практичну допомогу з метою деокупації Криму та виконання Росією Мінських домовленостей", - підкреслюється у заяві.

Українці в Угорщині висловили переконання, що лише шляхом подальшого посилення тиску на Москву можна досягти відновлення територіальної цілісності України та повернення миру на українську землю.

Як відомо, у суботу, 3 вересня, оголошено всесвітній день солідарності з одним із лідерів кримськотатарського народу Умеровим.

Як повідомляв Укрінформ, у травні цього року ФСБ порушила кримінальну справу стосовно Умерова за статтею "сепаратизм". Підконтрольна Кремлю так звана "прокурор Криму" Поклонська пояснила це тим, що, він, за її словами, закликав до порушення територіальної цілісності Росії.

Стан здоров'я Умерова значно погіршився 11 серпня, під час розгляду сімферопольським судом питання про призначення йому психіатричної експертизи. Після проведеного кардіографічного обстеження Умерова забрали до лікарні з підозрою на інфаркт. Незважаючи на стан здоров'я, лідера кримськотатарського народу примусово помістили до психіатричної лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-