Умеров закликав 3 вересня вийти на акції підтримки політв'язнів

Умеров закликав 3 вересня вийти на акції підтримки політв'язнів

Укрінформ
Заступник голови Меджлісу Ільмі Умеров, якого в анексованому Криму тримають у психлікарні, закликає людей 3 вересня вийти на акції підтримки політв'язнів.

Про це йдеться у зверненні, опублікованому в його Фейсбуці.

"Мені пощастило, як мені здається, зробити правильний вибір, хоча через нього російська держава піддала мене кримінальному переслідуванню. Але мені надає сил той факт, що десятки моїх співгромадян і співвітчизників зробили аналогічний вибір. Що мене підтримує сім'я, колеги, друзі та знайомі, і безліч людей в Україні і по всьому світу", – пише він.

Умеров подякував усім за колосальну підтримку, яку він "відчуває навіть перебуваючи тут - в катівнях психіатричного закладу".

"Попри спроби ізолювати мене, родина й друзі передають мені всі ваші побажання й привіти. Дякую, що переймаєтеся й турбується за мене. Це дає додатковий стимул несхитно триматися й далі!" – зізнався Умеров.

"Я закликаю вас говорити й про інших кримських політв'язнів – тих сміливих людей, які утримуються в СІЗО від декількох місяців до більш як півтора року… Людей, які не зрадили свою совість і правду, людей, які відмовилися в обмін на брехню й наклеп знайти жадану волю", – попросив він.

Заступник голови Меджлісу впевнений, що "мир повинен знати про проведені окупаційною владою в Криму репресії".

"Я закликаю вас вийти 3 вересня на акції підтримки політв'язнів у всьому світі, кожен у своєму місті. І говорите про це так гучно, щоб почув увесь світ, щоб тема окупації Криму й репресій у Криму обов'язково пролунала на саміті G20 у Китаї. Росії не повинно зійти з рук те, що вона творить щодо України і Криму", – написав Умеров.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-