Адвокат: Алієва перевели з карцеру до камери Сімферопольського СІЗО

Адвокат: Алієва перевели з карцеру до камери Сімферопольського СІЗО

Укрінформ
Кримського татарина Ебазера Алієва, який знаходиться у Сімферопольському СІЗО, було переведено з карцеру, де знаходився всупереч медичним показанням, у звичайну камеру.

Про це адвокат Микола Полозов, який раніше відвідував Алієва в СІЗО і виступив зі зверненням провести його переведення за медичними показаннями, повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Стало відомо, що його (Ебазера Алієва - ред.) переведено у звичайну камеру, у прийнятні для нього умови. Відрадно, що керівництво СІЗО цієї частини все ж дотримується норм законодавства, сподіваюся, позитивна динаміка збережеться і надалі», - написав адвокат.

Як повідомлялося, 31 серпня адвокат Полозов в рамках роботи комітету «Крим» відвідав СІЗО Сімферополя. Він зазначив, що у кримського татарина Алієва, який перебуває в карцері, є ряд захворювань, що не дозволяють йому там перебувати. Крім того, рішення про приміщення в карцер мало ухвалюватися "комісійно, в тому числі з лікарем установи".

На думку Полозова, в цілому, ситуація з правами людини в Сімферопольському СІЗО важка і випадок Алієва - це тільки верхівка айсберга беззаконня і безправ'я стосовно кримських татар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-