Умерова сьогодні можуть випустити з психлікарні - Фейгін

Умерова сьогодні можуть випустити з психлікарні - Фейгін

Політв’язні
Укрінформ
Адвокат Марк Фейгін вважає, що заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова можуть випустити з психіатричної лікарні.

Про це повідомляє телеканал "112 Україна".

"Судово-психіатрична експертиза може тривати 21 день, тому це можуть затягувати далі... Це може статися сьогодні (Умерова можуть відпустити - ред.), може завтра, але це не затягнеться надовго, оскільки публічність з цією історією їм ні до чого... Тиск потрібно чинити далі, тому що навіть якщо вдасться його витягнути з психлікарні, то справа триває", - повідомив Фейгін.

Зазначимо, що сім'я Умерова звернулася до влади і правозахисників  із закликом посприяти його звільненню.

Як повідомлялося, 11 серпня суд прийняв рішення примусово направити Умерова на психіатричну експертизу. У травні 2016 року ФСБ РФ пред'явила Умерову звинувачення за ст. 280.1 КК РФ - публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності РФ.

У тексті звинувачення вказано, що Умеров 19 березня 2016 р. в ефірі телеканалу ATR говорив про необхідність повернення Криму і Донбасу під юрисдикцію України. Тому слідчий ФСБ визнав це діями, спрямованими на порушення територіальної цілісності РФ. 12 травня Умерову вручили підписку про невиїзд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-