Адвокат упевнений, що Умерова ось-ось відпустять

Адвокат упевнений, що Умерова ось-ось відпустять

Укрінформ
Заступника голови Меджлісу кримсько-татарського народу Ільмі Умерова днями мають відпустити з психіатричної лікарні, де його утримують другий тиждень.

Про це адвокат Марк Фейгін сказав в інтерв'ю Радіо Свобода.

"Проте я впевнений, що в найближчі день-два Умерова відпустять, оскільки тримати його далі немає ніякої необхідності - він дуже хворий, і слідство не хоче брати на себе відповідальність, якщо з ним щось станеться", - заявив Фейгін.

За його словами, слідчий ФСБ у справі Умерова Ігор Скрипка мав намір відпустити його вже сьогодні вранці, проте "в останню хвилину відмовився це робити", щоб це не виглядало як результат тиску з боку адвокатів, міжнародного співтовариства і правозахисників.

Як відомо, ФСБ порушила кримінальну справу стосовно Ільмі Умерова за статтею "сепаратизм" у травні цього року. Підконтрольна Кремлю "прокурор Криму" Наталія Поклонська заявила, що Умеров в ефірі українського телеканалу АТR нібито закликав до порушення територіальної цілісності Росії.

Стан здоров'я Умерова значно погіршився 11 серпня під час розгляду сімферопольським судом питання про призначення йому психіатричної експертизи. Після приїзду "швидкої" і проведення кардіографічного дослідження Умерова забрали в лікарню з підозрою на інфаркт. Незважаючи на стан здоров'я, підконтрольний Росії Київський райсуд Сімферополя ухвалив рішення про необхідність проходження Умеровим стаціонарної судово-психіатричної експертизи.

ЄС і ОБСЄ засудили примусове утримання Умерова у психіатричній лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-