Генштаб: На кордоні Криму росіяни риють окопи, до Армянська підтягнули

Генштаб: На кордоні Криму росіяни риють окопи, до Армянська підтягнули "Град"

Відео
Укрінформ
Генштаб повідомив про провокаційні дії РФ на адміністративній межі Криму.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив спікер Генштабу Владислав Селезньов. 

"Сьогодні, починаючи з 14:15, на Джанкойському напрямку механізована рота на автомобілях прибула і розгорнулася в бойовому порядку, вони проводять інженерні заходи. Буквально за два км від пункту пропуску "Чонгар". Такі ж дії відбуваються і на армянському напрямку, де в районі пункту пропуску "Каланчак" ... російські військовослужбовці також проводять заходи з інженерного обладнання межі. Їх так само до 100 військовослужбовців. Ми спостерігаємо за ситуацією і готові до будь-якого варіанту розвитку ситуації", - заявив Селезньов.

На уточнююче запитання, які саме роботи проводяться військовими РФ, Селезньов відповів: "Вони риють окопи, траншеї. На кожному з напрямків знаходиться до 100 військовослужбовців".

"Буквально в ці хвилини російські військовослужбовці здійснюють демонстративно-провокаційні дії поблизу адмінкордону", - зазначив спікер Генштабу.

Також Селезньов заявив, що на армянському напрямку прибуло 5 вантажівок "КамАЗ",  нещодавно там з'явився один "Град".

Як повідомлялося, після вчорашніх заяв Кремля і звинувачень РФ України в організації терактів у Криму Порошенко доручив привести в повну бойову готовність сили на адмінкордоні в Криму і на Донбасі. Крім того, Президент доручив посилити охорону всіх стратегічних об'єктів для запобігання терактам. МЗС отримав доручення організувати переговори у "нормандському форматі" в тристоронньому режимі і з Путіним. Також була иніційована зустріч Радбезу ООН.

10 серпня президент РФ Володимир Путін заявив, що керівники України "перейшли до практики терору", коментуючи таким чином повідомлення ФСБ, яка звинуватила українську розвідку в підготовці теракту в Криму.

Міністерство оборони України спростувало інформацію, поширену ФСБ, про участь підрозділів Головного управління розвідки МОУ в диверсійній діяльності на території тимчасово окупованої АР Крим та назвало її спробою РФ відвернути увагу місцевого населення і світової спільноти від перетворення півострова на ізольовану військову базу.

Секретар РНБО Олександр Турчинов зазначив, що заява ФСБ про те, що Україна нібито готувала теракт у Криму, є брехнею і ще одним елементом гібридної війни проти нашої країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-