Умерову таки присудили психіатричну експертизу

Умерову таки присудили психіатричну експертизу

Укрінформ
У Київському районному суді окупованого Сімферополя суддя винесла ухвалу про направлення заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова на примусову психіатричну експертизу.

Про це повідомляє на своїй сторінці в Facebook перший заступник голови Меджлісу Наріман Джелялов.

"Суд задовольнив клопотання слідчого УФСБ Скрипки Ігоря Анатолійовича про направлення Ільмі Умерова в стаціонар для проведення судово-психіатричної експертизи", - пише Джелялов.

Адвокат Микола Полозов, коментуючи хід суду в Twitter, підкреслив, що "суддя Рубе вирішила незаконно оголосити ухвалу про направлення на стаціонарну психіатричну експертизу у відсутність Ільмі Умерова".

Як повідомлялося, Умерова з підозрою на інфаркт відвезли в лікарню просто із залу суду.

Клопотання про проведення психіатричної експертизи Ільмі Умерова подало до суду ФСБ.

З травня 2016 року Умеров обвинувачується за ч. 2. ст. 280.1 (публічні заклики до вчинення дій, направлених на порушення територіальної цілісності Російської Федерації, виконані з використанням мережі Інтернет) КК РФ, що передбачає покарання до п'яти років позбавлення волі. З Умерова взято підписку про невиїзд. ФСБ ставить у провину Умерову, що 19 березня 2016 року в Києві в прямому ефірі кримськотатарського українського телеканалу "ATR" він говорив про необхідність повернення Криму під юрисдикцію України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-