ФСБ звинуватила Україну у підготовці кримських терактів

ФСБ звинуватила Україну у підготовці кримських терактів

Укрінформ
Федеральна служба безпеки Росії заявила про попередження здійснення в окупованому Криму терористичних актів, нібито підготовлених Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України.

Про це повідомляється на сайті російського відомства.

«Мета диверсій і терористичних актів - дестабілізація соціально-політичної обстановки у регіоні у період підготовки й проведення виборів федеральних і регіональних органів влади», - стверджують у ФСБ.

Там також зазначають, що у результаті проведених оперативно-розшукових заходів у ніч з 6 на 7 серпня 2016 року у районі міста Армянська було «виявлено групу диверсантів».

«При затриманні терористів у результаті вогневого контакту загинув співробітник ФСБ Росії. На місці боєзіткнення виявлено: 20 саморобних вибухових пристроїв сумарною потужністю понад 40 кілограмів у тротиловому еквіваленті, боєприпаси й спеціальні засоби ініціації, штатні протипіхотні та магнітні міни, а також гранати та спецзброю, що перебувають на озброєнні спеціальних підрозділів збройних сил України», - запевняють у російському відомстві.

ФСБ також стверджує, що «на території півострова Крим ліквідовано агентурну мережу Головного управління розвідки Міністерства оборони Збройних сил України». «Затримано осіб з числа громадян України та Російської Федерації, що сприяли у підготовці терористичних актів, які надають зізнання. Одним із організаторів попереджених терактів є Панов Євген Олександрович, 1977 року народження, житель Запорізької області, співробітник ГУР МО України, якого також затримано і надає зізнання», - заявляють у ФСБ.

Там стверджують, що у ніч на 8 серпня 2016 року «спецпідрозділами Міністерства оборони України було реалізовано ще дві спроби прориву диверсійно-терористичних груп, які попереджено силовими підрозділами ФСБ Росії і взаємодіючих відомств. Спроби прориву прикривалися масованим обстрілом з боку суміжної держави й бронетехнікою збройних сил України. В ході вогневого контакту загинув військовослужбовець МО РФ».

«На підставі результатів оперативно-розшукових і бойових заходів слідчим відділом УФСБ Росії по Республіці Крим і місту Севастополю порушено кримінальну справу. Проводяться додаткові оперативні заходи й слідчі дії. Вжито додаткові заходи безпеки у місцях масового перебування та відпочинку людей, а також по охороні об'єктів критично важливої інфраструктури і життєзабезпечення. Посилено прикордонний режим на кордоні з Україною», - заявили у російській спецслужбі.

Як раніше повідомляв Укрінформ, російські служби у Криму повністю зупинили пропуск транспорту та пішоходів через свій пункт пропуску навпроти КПВВ "Каланчак" і обмежили пропуск транспорту і пішоходів на іншому пункті пропуску навпроти КПВВ "Чаплинка", який працював лише на в'їзд з материкової України у Крим. Згодом було призупинено роботу й третього російського пункту пропуску, який знаходиться навпроти українського КПВВ "Чонгар". У результаті, на українських КПВВ і біля них утворилися великі черги автомобілів, які чекали на в'їзд до Криму.

Станом на ранок 10 серпня на адмінкордоні з анексованим Росією Кримом працювали всі три українські контрольні пункти в'їзду-виїзду, що здійснюють пропуск громадян і транспортних засобів на в'їзд з материкової України на півострів і у зворотному напрямку.

На території Херсона на адмінкордоні з Кримом знаходяться три контрольні пункти в'їзду-виїзду - "Чаплинка" і "Каланчак"(Каланчацький район) і "Чонгар"(Генічеський район).

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-