Із початку окупації півострова безвісти зникли 15 кримських татар - Джеляль

Із початку окупації півострова безвісти зникли 15 кримських татар - Джеляль

Укрінформ
Заступник Голови Меджлісу Наріман Джеляль каже, що викрадення і вбивства активістів покликані посіяти страх серед кримських татар.

Про це він сказав в інтерв'ю Радіо Свобода.

"Називаються різні цифри (про кількість зниклих з моменту анексії півострова, - ред.). Кілька з зниклих були пізніше знайдені мертвими – Решат Аметов і Едем Асанов. Останньому приписують самогубство через повішення, але багато хто з нас сумнівається, що правоохоронні органи об'єктивні. Всі інші зниклі хлопці, за нашими підрахунками – це близько півтора десятка чоловік", - сказав Джеляль.

Він уточнює, що деякі люди з цього списку зникли два роки тому, але досі ні у Меджлісу, ні у родичів ніяких звісток про них немає.

Як повідомляв Укрінформ, останній зі зниклих Ервін Ібрагімов був викрадений 24 травня. Машина, на якій він їхав, була виявлена біля його будинку, а на опублікованому відео з камери спостереження видно, як Ібрагімова викрадають люди у формі російської ДПС. Прокуратурою Автономної Республіки Крим розпочато кримінальне провадження за фактом зникнення Ервіна Ібрагімова. При цьому ФСБ в Сімферополі відмовилася приймати заяву про його викрадення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-