Лутковська зустрінеться з омбудсманом РФ – говоритимуть про кримських в’язнів

Лутковська зустрінеться з омбудсманом РФ – говоритимуть про кримських в’язнів

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська найближчим часом планує зустрітися з омбудсманом РФ Тетяною Москальковою з метою узгодження організаційних питань щодо передачі громадян України, які перебувають у місцях позбавлення волі на території тимчасово окупованої території Криму.

Про це йшлося під час телефонної розмови омбудсманів, інформує прес-служба Лутковської.

"Сторони домовилися про проведення особистої зустрічі в найкоротші терміни для невідкладного вирішення організаційних питань щодо передачі громадян України, які перебувають у місцях несвободи в АР Крим і висловлюють бажання бути переміщеними на материкову частину України", - йдеться в повідомленні.

В офісі уповноваженого ВР з прав людини нагадали, що 26 травня в ЗМІ було поширено заяву Москалькової про відсутність, на її думку, інтересу з боку Української держави до громадян України, які перебувають у місцях несвободи на території незаконно окупованої АР Крим. У відповідь на цю заяву Лутковська висловила цілковиту готовність почати активні дії щодо переміщення українських громадян з Криму.

"Керуючись винятково принципами верховенства права і враховуючи найкращі інтереси громадян України, які тримаються у місцях несвободи в окупованій АР Крим, Валерія Лутковська під час телефонної розмови  звернула увагу уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової на необхідність визначення чіткої процедури передачі таких осіб", - зазначили в уповноваженого ВР з прав людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-