Омбудсмен РФ: Україна відмовляється забирати кримських в'язнів

Омбудсмен РФ: Україна відмовляється забирати кримських в'язнів

Укрінформ
Уповноважений з прав людини в Росії Тетяна Москалькова запропонувала Україні забрати в'язнів, які відбувають покарання у Криму.

Про це вона заявила, вказавши що отримує багато "дуже різких" листів від українського осмбудсмена, повідомляє "Коммерсант".

Москалькова стверджує, що "їх (в'язнів, які відбувають покарання в Криму - ред.) не забирає Батьківщина, ми пропонуємо".

При цьому вона не втратила можливості використати ідею повернення українців для вказівки того, що Крим - не українська територія: "Вони скоїли злочини як громадяни України, на території раніше України, і сьогодні немає підстав утримувати їх на території іншої держави. Але реакції поки що такої не настало. Дуже важливо нам їх відправити додому".

Москалькова також заявила, що має намір займатися питанням дотримання прав росіян, які знаходяться у місцях позбавлення волі в Україні й використати можливості для їхнього звільнення.

"Якщо будуть конкретні факти порушення прав, реагуватимемо, якщо будуть можливості звільнення наших громадян, що знаходяться у місцях позбавлення волі України, - робити всі заходи для їхнього звільнення", - зазначила вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-