У Криму зник член Меджлісу

У Криму зник член Меджлісу

Укрінформ
В окупованому Криму продовжуються зникнення кримських татар. У середу, 25 травня, зник екс-депутат міськради, член регіонального Меджлісу Ервін Ібрагімов.

Про це у Фейсбуці повідомляє журналістка Надж Фемі. 

«У Бахчисараї зник кримський татарин, екс-депутат міськради, член регіонального меджлісу Ервін Ібрагімов. Його машина знайдена кинутою посеред дороги. Батьки нічого не знають про його місцезнаходження. На зв'язок не виходить», - написала вона.

Факт зникнення Ібрагімова  у Фейсбуці підтверджує заступник голови Меджлісу Айше Умерова, передаючи слова першого заступника голови Меджлісу кримських татар Нарімана Джеляла: «Вчора близько опівночі пропав наш друг і товариш. Десь годині об одинадцятій він зв’язався з батьком, а пізніше, буквально в одній зупинці від будинку в Бахчисараї батько знайшов машину. Ключі були, машина була відкрита, бардачок був відкритий, а його досі не можуть знайти і невідомо, де він», – розповів Джелял. 

Джелял також розповів Крим.Реалії, що зниклий збирався з членами Меджлісу 25 травня поїхати в Судак, де запланований суд над кримськотатарськими активістами.

Як відомо, окупаційна «влада» Криму продовжує утиски кримських татар. Їх домівки обшукують озброєні люди, їх вивозять в невідомому напрямку.

Як наголосив лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, з початку окупації зникли вже більш як 20 осіб. 

"Зникнення людей нерідко використовується як загроза при допитах людей з боку силовиків. Якщо людина поводиться гідно при спілкуванні з ФСБ, її можуть запитати: "А ви не боїтеся, що зникнете ви або ваші діти?", - наголосив Джемілєв.  

При цьому в підконтрольному Росії Слідчому комітеті Криму стверджують, що «масових зникнень кримських татар на півострові немає».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-