Кримські татари мають сформувати свій уряд на материковій Україні - Іслямов

Кримські татари мають сформувати свій уряд на материковій Україні - Іслямов

Укрінформ
Лідер кримських татар, генеральний директор кримськотатарського телеканалу "АТР" Ленур Іслямов заявив, що кримські татари мають обрати власний уряд.

Про це повідомляє gazeta.ua.

"Для нас не важливо мати свою землю. За часів незалежності щоразу мусили домовлятися з владою. Приходив Кучма — одна історія, в Ющенка — друга, з Януковичем третя. З Порошенком тепер своя історія. Ми хочемо аби в Україні за нами закріпили національну ідентифікацію, в якій чітко вказати що наше, де воно. Зараз продовжується те, що було створено за часів союзу. Радянський союз створив російську автономію на території Криму. Це й привело до розвалу України", - зазначив він.

За словами Іслямова, "в Україні досі багато людей, які мислять радянськими штампами. Доказ цьому - перейменування населених пунктів. Верховна Рада постанову прийняла, але просить зачекати доки закінчиться війна".

"Самі кримські татари розуміють, що треба створювати національну автономію. Ми хочемо вступати в Крим, але перед тим вже створити СБУ Криму, МВС Криму, ЖКХ Криму. Наступний крок - замінити паспорта. Кримські татари мають виїхати на материк і отримати новий паспорт, де буде вказано, що він проживає в кримськотатарській автономії в складі України. Для нашого народу це велика радість. Вони будуть відчувати себе вдома, господарями. Далі нам потрібно буде створити власну кримськотатарську армію", - зазначив він.

Іслямов наголосив, що кримські татари почули від  Президента Порошенка потрібні слова: "Далі наше завдання це все реалізувати".

На його переконання, національна автономія кримських татар "вбереже назавжди територію від захоплення".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-