Київенерго обмежило роботу клієнтських сервісів через хвилю кібератак

Київенерго обмежило роботу клієнтських сервісів через хвилю кібератак

Укрінформ
Через можливі хакерські атаки клієнтські сервіси Київенерго працюють в обмеженому режимі.

Про це повідомили у прес-службі Київенерго у Facebook

"Ми докладаємо зусиль, аби не допустити ураження програмного забезпечення Київенерго вірусом, який сьогодні атакував компанії. На даний час клієнтські сервіси Київенерго працюють в обмеженому режимі. Перепрошуємо своїх клієнтів за тимчасові незручності та сподіваємось на якнайшвидше вирішення проблеми," - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, у комп'ютерних мережах державних та приватних підприємств паливно-енергетичного комплексу України сьогодні зафіксовано збої через втручання у їхню роботу, проте об'єднана енергосистема України працює безперебійно. У Міненерговугілля фахівці з’ясовують причини несанкціонованого втручання та ступінь загрози, вживаються заходи з метою недопущення втрати інформації та пошкодження технічних засобів.

Крім того, хакерської атаки зазнала комп’ютерна мережа Кабінету міністрів.

За даними ЗМІ, хакерських атак сьогодні зазнали також банки ТАС, Ощадбанк, "Південний", ОТП, Укрзалізниця, аеропорт Бориспіль, мережа "Епіцентр", "Нова пошта", ДТЕК, Укренерго, Київенерго, мережа заправок ТНК, ПБГ "Ковальська", ТРК "Люкс", Київводоканал, видання "Кореспондент", сайти деяких міністерств, Пенсійного фонду, Київської міської державної адміністрації, а також Запоріжжяобленерго, Дніпроенерго та Дніпровська електроенергетична система.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-