Пільговиків безкоштовно возитимуть і після здорожчання квитків - КМДА

Пільговиків безкоштовно возитимуть і після здорожчання квитків - КМДА

Укрінформ
Пільговий проїзд збережеться для всіх категорій жителів столиці, які наразі мають на це право, і після запланованого підвищення з 15 липня вартості проїзду у міському пасажирському транспорті.

Про це на брифінгу в понеділок заявив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Увесь пільговий проїзд, який був, залишиться пільговим, ніде нічого не міняється, і він буде забезпечуватися безоплатно", - сказав Пліс. 

Він зауважив, що скоріше назвав би зростання вартості проїзду в столичному транспорті "не підняттям тарифів, а коригуванням". За словами Пліса, встановлення економічно обгрунтованих тарифів на проїзд означало б його підвищення не на 1 гривню, а вдвічі, однак міська влада не може на це піти з огляду на фінансовий стан жителів Києва.

Читайте також: У столичному метрополітені назвали причини здорожчання проїзду 

Водночас Пліс акцентував увагу на тому, що столична влада має забезпечити тариф виживання для транспортних підприємств - забезпечення мінімальних потреб і взагалі розвитку: закупівля нового транспорту, ремонт старого рухомого складу.

"Запровадження електронного квитка також потребує додаткових коштів. Ми вважаємо, що це необхідно зробити", - зазначив перший заступник голови КМДА.

Як повідомляв Укрінформ, київська влада планує з 15 липня підвищити вартість проїзду у міському пасажирському транспорті - метрополітені, автобусі, трамваї, тролейбусі, фунікулері та міській електричці.

Відповідний проект розпорядження опубліковано на сайті Київської міської державної адміністрації.

Згідно з документом, вартість однієї поїздки автобусом, трамваєм, тролейбусом, фунікулером встановлюється у розмірі 4 грн (зараз 3 грн).

Поїздка в столичному метрополітені становитиме 5 грн (зараз 4 грн). При використанні пластикової безконтактної картки ціна однієї поїздки в метро становитиме від 5 грн (при поповненні на 1-9 поїздок) до 4,5 грн при поповненні на 50 поїздок.

У разі ухвалення розпорядження КМДА разовий квиток на міську електричку коштуватиме 5 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-