У благодійному

У благодійному "Пробігу під каштанами" взяли участь понад 10 тисяч людей

Фото
Укрінформ
Мер Києва Віталій Кличко взяв участь у благодійному ювілейному "Пробігу під каштанами".

Про це повідомляє прес-служба Київського міського голови. 

За його словами, щороку в столиці збираються тисячі людей, аби пробігти благодійний забіг 5 км, і роблять це не лише заради змагань, а й для того, щоб надати допомогу тим, хто її потребує. 

Кличко нагадав, що мета цьогорічного забігу - збір коштів на закупівлю обладнання в Центр дитячої кардіології та кардіохірургії. "Зібрані сьогодні кошти допоможуть рятувати дітей з вродженими вадами серця", - сказав він.

Мер Києва зауважив, що найголовніше, що має людина - це здоров'я. "І спорт дозволяє його підтримувати на належному рівні. Тож я радий, що кількість людей, які долучаються до занять спортом у столиці, щороку зростає. І це символічно, що саме в Дні Києва в столиці відбувається 9 спортивних заходів. Київ стає спортивним містом", - наголосив він.

Після фінішу мер подякував ветеранам АТО, які також брали участь в забігу. "Вони ризикували життям, захищали Україну, не ховалися, деякі повернулися з пораненнями. І ми маємо робити все, щоб вони відчували турботу про себе. І я вдячний, що хлопці взяли участь в забігу", - сказав він.

Кличко вручив нагороди учасникам забігу мужніх.

Цього річ у забігу взяли участь понад 10 тисяч учасників. Усього в програмі 5 забігів: для спортсменів, забіг мужніх, пробіг в ходунках, дитячий забіг і благодійний.

Фото: Євген Любімов, Даніл Шамкін

"Пробіг під каштанами" – наймасштабніша спортивно-благодійна акція в Україні. Відбувається щорічно, починаючи з 1993 року. Останніми роками кошти, зібрані під час "Пробігу під каштанами", спрямовуються на придбання життєво необхідного медичного обладнання для Науково-практичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України. Починаючи з 2002 року участники "Пробігу під каштанами" почали підтримувати Центр та зібрали понад $380 000, на які було закуплено необхідні клініці обладнання та витратні матеріали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-