На місці пам'ятника Леніну в Києві зруйнували інсталяцію

На місці пам'ятника Леніну в Києві зруйнували інсталяцію

Укрінформ
На бульварі Шевченка у Києві зруйновано квіткову інсталяцію мексиканки Іси Каррільйо на місці колишнього пам'ятника Леніну. Її відновлять до 17 травня.

Про це у соцмережі повідомляє фонд "Ізоляція", який є ініціатором проекту "Суспільна угода".

"Запрошуємо громаду до роздумів, а волонтерів - до спільного відновлення інсталяції, яка, попри все, триватиме до 17 травня", - йдеться у повідомленні.

У фонді нагадали, що основна мета проекту "Суспільна угода", в рамках якого на постаменті пам’ятника Леніну було розміщено квіткову інсталяцію, - створити простір для дискусії з важливих питань: що пам’ятати і що забувати.

"Сучасна історія місця, навколо якого створено проект "Суспільна угода", почалась із неоднозначного акту деконструкції. Тому акт руйнації інсталяції мексиканської художниці Іси Каррільйо "Ритуал природи" теж розглядаємо як внесок у дискусію", - наголошують у фонді.

Як повідомлялося, тимчасову інсталяцію Іси Каррільйо "Ритуал природи" на постаменті колишнього пам'ятника Леніну в Києві фонд "Ізоляція" відкрив 3 травня. Кам'яний п'єдестал монументу вкрили живими рослинами розмарину та м'яти.

"Суспільна угода" - це проект фонду "Ізоляція", присвячений проблемі взаємодії суспільства з пам’ятними об’єктами та спрямований на створення дискусійного майданчика з залученням арт-фахівців, представників влади та суспільства для обговорення статусу та функціювання пам’ятних об’єктів у міському середовищі на прикладі пам’ятника Леніну в Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-