Будівництві Театру на Подолі: експерти шукатимуть порушення закону

Будівництві Театру на Подолі: експерти шукатимуть порушення закону

Укрінформ
У Києві відбулося друге засідання робочої групи з питання Театру на Подолі, метою якої є знайти виважене та відповідальне рішення проблеми з будівлею театру та виробити процедури унеможливлення подібних конфліктів у майбутньому.

Про це під час засідання робочої групи щодо врегулювання ситуації довкола Театру на Подолі поінформував керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мета робочої групи з питання Театру на Подолі - знайти виважене та відповідальне рішення проблеми з будівлею театру та виробити політику і процедури унеможливлення подібних конфліктів у майбутньому", - сказав Бондаренко.

За його словами, "один із принципів діяльності робочої групи - це те, що ми не намагаємось один одного переконати, ми намагаємося знайти спільні рішення. Робоча група не є судом останньої інстанції, вона не може встановлювати чи не встановлювати порушення, для цього нам потрібно провести ряд експертиз і досліджень, за результатами яких конкретні експерти встановлюватимуть конкретні факти", - сказав Бондаренко.

Читайте також: "Театр-укриття" на Подолі розсварив соцмережі

Він зазначив, що за результатами першого засідання робочої групи з питання Театру на Подолі, експерти дійшли висновку, що необхідно отримати інформацію про можливі порушення законодавства, зробити фахову експертизу та отримати всю історію будівництва: від 90-х до сьогодні, оскільки у різний час різні нормативні акти були чинні.

"Окрім цього, потрібно бачити і проектно-кошторисну документацію, аби розуміти деталі, та врешті-решт ми маємо надати фахові бачення щодо досліджень та експертиз", - сказав він.

Столична влада утворила робочу групу щодо врегулювання ситуації навколо будівлі Театру на Подолі, до складу якої увійшли 19 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-