За тиждень у Києві демонтували 90 незаконних газових заправок

За тиждень у Києві демонтували 90 незаконних газових заправок

Фото
Укрінформ
За минулий тиждень у столиці демонтували 90 незаконних автогазозаправних пунктів.

Про це повідомляє прес-служба КМДА, цитуючи заступника голови КМДА Петра Пантелеєва.

Як зазначив він, за минулий тиждень у столиці демонтували 90 незаконних автогазозаправних пунктів, з яких дві третини - самодемонтаж, тобто власники розуміють небезпеку такого самочинства.

"Незаконні газові АЗС є потенційно небезпечними, оскільки вони не зареєстровані в реєстрі Держслужби з надзвичайних ситуацій як потенційно небезпечні об'єкти. Фактично, ніхто не володіє технічними даними щодо їхньої роботи. Вони встановлюються в критичній близькості до житлової забудови, місць масового перебування людей тощо. Наголошую, що в разі аварійної ситуації радіус дії вибуху може сягати півкілометра. Ми закликаємо власників таких об'єктів самостійно демонтувати небезпечні заправки. Термін - три дні з моменту отримання припису", - пояснив Пантелеєв.

Він нагадав, що за останній рік у столиці стався вибух і витікання газу на столичних заправках, які, до того ж, працювали нелегально.

Керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко констатував, що у столиці налічується майже 400 газозаправних пунктів, що встановлені нелегально, є небезпечними та підлягають демонтажу.

"Боротьбу з нелегальними заправними станціями ми ведемо вже більше року. Ми давали шанс цьому бізнесу увійти в легальне поле, але час вичерпано. Ми знаємо місце розташування всіх майже 400 нелегальних пунктів продажу скрапленого газу та дизельного пального, які встановлені з порушеннями безпеки та без дотримання норм законодавства. У найближчий місяць ми зробимо все для того, щоб кожний киянин відчував себе у безпеці", - запевнив він.

Бондаренко зазначив, що, за підрахунками експертів, тільки за минулий рік місто недоотримало понад 500 млн грн через такі незаконні об’єкти.

Як повідомлялося, мер Києва Віталій Кличко та керівництво і члени "Нафтогазової Асоціації України" виступили зі спільною ініціативою та підписали меморандум про співпрацю у сфері усунення факторів небезпеки для життя, здоров'я, майна киян і гостей Києва, які створюються через діяльність нелегальних пунктів продажу скрапленого газу і дизельного пального, що розміщені у столиці.

Фото: Володимир Тарасов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-