Генплан Києва застарів ще у 2015 році - головний архітектор

Генплан Києва застарів ще у 2015 році - головний архітектор

Укрінформ
Діючий Генеральний план Києва застарів ще в 2015 році, тому сьогодні є нагальним ухвалення нового Генплану для міста.

Про це під час брифінгу заявив директор Департаменту містобудування та архітектури - головний архітектор міста Києва Олександр Свистунов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Стосовно Генерального плану - це дуже болюча і резонансна тема. Наше місто відстає, бо в нас не прийнято ще новий Генеральний план. Ми живемо по діючому Генеральному плану, який є застарілим, по своїм показникам, по транспорту, по інфраструктурі. Ми пережили те, що в нас було заплановано на 2025 рік. Ми вже в 2015 році мали показники, які перевищували ті, які були закладені на 2025 рік. Тому необхідність прийняття Генерального плану - є пріоритетом для Департаменту архітектури і для міста", - сказав Свистунов.

Він наголосив, що Генеральний план не буде прийнятий без затвердження історико-архітектурного опорного плану.

"Історико-архітектурний опорний план - це найважливіший документ, який є регламентуючим документом стосовно нашої культурної спадщини. Цей документ має на сьогодні велику кількість правок та зауважень, він обробляється і я сподіваюся, що вже до початку літа ми будемо мати документ, який ми зможемо представити та відправити на затвердження до Міністерства культури. Цей документ є основним для розробки зонінгу, цей документ нам дуже потрібний, він є регламентуючим по забудові, а також він є основною складовою нашого Генерального плану. Тобто наш новий проект Генерального плану ми зможемо з вами побачити тільки після того, як ми зрозуміємо, що в нас відбувається з комплексною інфраструктурою", - зауважив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-