Рух на Шулявському мосту обмежать, водіям пропонують схему об'їзду

Рух на Шулявському мосту обмежать, водіям пропонують схему об'їзду

Укрінформ
Рух на Шулявському шляхопроводі відкриють в обмеженому режимі.

Про це під час інспекції Шулявського мосту заявив мер Києва Віталій Кличко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вже почалися роботи з укріплення, і рух сьогодні буде відкритий в обмеженому режимі", - сказав Кличко.

Він додав, що рух важковагового транспорту буде заборонений взагалі.

"Ми отримали висновки експертизи "Мостового центру" та Державного дорожнього науково-дослідного інституту. Причиною руйнування є корозія бетону консолі. З метою уникнення аварійних ситуацій і подальшої тимчасової експлуатації споруди необхідно термінове виконання запобіжних заходів", - сказав Кличко.

Він зауважив, що потрібно обмежити габарит проїзної частини з обох боків споруди на 0,7 м із використанням легких конструкцій. Також виконувати щоденні огляди конструкції тротуарних консолей на предмет появи тріщин, кренів та нахилів. 

Київська міська влада просить водіїв використовувати альтернативні маршрути замість зруйнованого Шулявського моста і опублікувала схему, як об'їхати шляхопровід. 

«Міська влада звертає увагу водіїв автотранспорту, які планували свої маршрути через Шулявський шляхопровід, на схему об'їзду, розроблену фахівцями КП «Київдорсервіс», - йдеться у повідомленні на сайті Київської міської держадміністрації.

Схему можна завантажити за таким посиланням.

У КМДА також нагадують, що у зв'язку з обвалом частини конструкції шляхопроводу, внесені зміни в роботу тролейбусів маршрутів № 7, 22, 27, 30, 42.

Зокрема, тролейбусний маршрут № 7 «вул. Чорнобильська - ст. м. «Шулявська» подовжено до Повітрофлотського шляхопроводу;

тролейбусний маршрут №22 «вул. Ольжича - Аеропорт «Київ» організовано на двох ділянках: від вул. Ольжича до вул. Дегтярівської; від Міжнародного аеропорту «Київ» до Індустріального шляхопроводу;

тролейбусний маршрут №30 «вул. Милославська - вул. Кадетський Гай» організовується на двох ділянках: від вул. Милославської до вул. Дегтярівської, від вул. Кадетський Гай до Індустріального шляхопроводу;

тролейбусний маршрут №27 «Залізнична станція «Київ-Волинський» - ст. м. Петрівка» організовується на двох ділянках: від ст. м. «Петрівка» до вул. Дегтярівської, від Залізничної станції «Київ-Волинський» до Індустріального шляхопроводу;

тролейбусний маршрут №42 «Ст. м. «Либідська» - вул. Дегтярівська» курсуватиме до Індустріального шляхопроводу.

Окрім того, збільшено кількість вагонів на трамвайному маршруті №3 Борщагівської лінії швидкісного трамваю.

Як повідомлялося, 27 лютого у столиці сталося падіння залізобетонної плити на Шулявському шляхопроводі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-