Петренко каже, що комісія Мін'юсту врятувала від захоплення житло 52 киян

Петренко каже, що комісія Мін'юсту врятувала від захоплення житло 52 киян

Укрінформ
Комісія з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації при Міністерстві юстиції скасувала 52 реєстраційні дії, вчинені приватним нотаріусом, яка переоформила житло мешканців новобудови на сторонню компанію.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр юстиції України Павло Петренко.

«Наші рішення були чіткими і однозначними. Перше: усі 52 реєстраційні дії скасувати. Друге: нотаріуса відключити від реєстру нерухомості назавжди. Третє: зробити подання щодо анулювання ліцензії нотаріуса без права поновлення. Четверте: передати документи про факт рейдерства правоохоронним органам», - написав міністр.

Він зазначив, що приватний нотаріус Оксана Буряк перереєструвала квартири інвесторів у київській новобудові на сторонню компанію.

«Жодних правових підстав для таких дій у неї не було. На засідання ані вона, ані представник компанії, на яку були переписані квадратні метри, не з'явилися», - зауважив Петренко.

Усім причетним до цієї справи, зазначив міністр юстиції, відповідно до прийнятого торік антирейдерського законодавства «світить» до 10 років тюрми зі спецконфіскацією всього майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-