На Майдані зібрався флешмоб на підтримку Авдіївки

На Майдані зібрався флешмоб на підтримку Авдіївки

Фото
Укрінформ
На Майдані Незалежності у Києві відбулася акція на підтримку жителів Авдіївки SaveAvdiivka.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На Майдані зібралися близько 20 активістів - членів громадської організації КримSOS та майже півсотні киян, гостей міста, які приєдналися до акції.

"Це акція за мир. Ми не могли залишатися осторонь. Треба постійно про це говорити", - наголосили організатори.

Сама акція - своєрідний флешмоб, мета якого - "постійно тримати під увагою" події в місті, де з 29 січня не припиняються обстріли бойовиків.

Виконавчий директор міжнародної правозахисної організації Amnesty International в Україні Оксана Покальчук закликала у своєму виступі звернутися до Президента з вимогою сприяти якнайшвидшій ратифікації Римського статуту. "Щоб превентивно ті, хто вчиняє міжнародні злочини, знали, що настане відповідальність", - наголосила вона.

В акції також взяли участь військові капелани.

Учасники флешмобу створили на Майдані своєрідну стіну, до якої прикріпили плакати із закликами SaveAvdiivka, цифрами загиблих військових та цивільних на Донбасі. По завершенні акції всі присутні пов'язали до цієї стіни червоні стрічки на знак солідарності з мешканцями Авдіївки.

Як повідомлялося, обстріли Авдіївки бойовиками не припиняються з 29 січня. В місті оголошено надзвичайний стан у зв'язку із загостренням ситуації через активізацію бойовиків і загрозу гуманітарної катастрофи.

Ключові міжнародні організації засудили ескалацію ситуації на сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-