Кличко: Не всі ефективно використовують своє право розпоряджатися коштами

Кличко: Не всі ефективно використовують своє право розпоряджатися коштами

Укрінформ
Мер Києва Віталій Кличко доручив ефективніше освоювати видатки на капітальне будівництво та ремонт, щоб забезпечити розвиток міста.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

"Ми запровадили відкритий бюджет. І це дозволило нам минулого року збільшити надходження до столичного бюджету на 30% завдяки прозорості фінансових процесів. Попри такі надходження, практика показала, що не всі ефективно використовують своє право розпоряджатися коштами, визначати пріоритетні проекти, які потребують втілення на місцях", - сказав Кличко.

Він наголосив, що головне завдання для столичної влади - забезпечити умови для швидкого розвитку міста та оперативно реагувати і системно вирішувати питання життєдіяльності столиці.

За його словами, обсяг капітальних видатків на об'єктах капітального ремонту та будівництва за рахунок бюджету Києва та держбюджету (без оплати заборгованості) становив понад 7 млрд грн. При цьому, освоєно було лише 82% - 5,8 млрд грн, а профінансовано - 86,5% - 6,1 млрд грн.

Кличко зауважив, що порівняно з 2015 роком і обсяг освоєних капітальних видатків і їх фінансування збільшилися більше ніж у 2 рази. "Однак цього недостатньо", - додав він.

Столичний мер зазначив, що високий рівень освоєння видатків продемонстрували Департамент міського благоустрою та збереження природного середовища, Департамент будівництва та житлового забезпечення, Департамент охорони здоров'я - понад 90% і Департамент транспортної інфраструктури - понад 80%. Аналогічно високі показники у Служби у справах дітей та сім'ї, департаментів культури, соцполітики, інформаційно-комунікаційних технологій.

Водночас, за словами Кличка, неприпустимим є низький показник освоєння у Департаменту житлово-комунальної інфраструктури та «Київбудреконструкції».

«Тож вимагаю надати обгрунтовані пояснення щодо причин такої роботи! І я вимагаю цього року активізуватися та професійно й ефективно освоювати видатки капітального будівництва та ремонту. Щоб цю ефективність бачили кияни", - підкреслив мер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-