Киянам сказали, куди нести незрозумілі платіжки за тепло

Киянам сказали, куди нести незрозумілі платіжки за тепло

Укрінформ
Випадки зловживання з боку теплопостачальних організацій і факти некоректних нарахувань киянам за послугу централізованого опалення перевірятиме Житлово-комунальна інспекція у місті Києві (Управління (інспекція) самоврядного контролю КМДА).

Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв за результатами опрацювання звернень киян щодо рівня нарахування за тепло, отримане в грудні, повідомляє прес-служба міської влади. 

"У столиці є дві основні теплопостачальні організації – ПАТ "Київенерго" та ТОВ "Єврореконструкція". Також є споживачі, які за договором отримують тепло від інших приватних підприємств і організацій. Однак для усіх без винятку киян має діяти справедливий і зрозумілий механізм нарахування", – сказав Пантелеєв.

Він зауважив, що існують об’єктивні фактори нарахувань, на які повинні зважати споживачі, але жодних махінацій із платіжками бути не повинно.

"У цьому місяці в зоні обслуговування змістилися дати зняття показань будинкових приладів обліку тепла. Якщо раніше зняття відбувалося з 19 до 26 числа, то грудневі зняття відбувалися в останні дні місяця. Через це збільшився і період оплати. Також мешканцям слід враховувати зниження температури повітря, що напряму впливає на обсяг спожитого будинком тепла", - зауважив він. 

Він додав, що якщо усі ці фактори враховані, але є сумніви в коректності рахунку за тепло, то буде проведено відповідне розслідування. "Для цього в столиці створена і працює відповідна інспекція, працівники якої виїдуть на місце, перевірять стан роботи системи та вимагатимуть обгрунтування від теплопостачальників", – повідомив чиновник. 

Пантелеєв закликав киян, які мають факти зловживань при нарахуванні за тепло, звертатися до столичної інспекції за телефоном (044) 235 36 99.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-