Киянина спіймали біля заправки, яку він щойно

Киянина спіймали біля заправки, яку він щойно "замінував"

Укрінформ
На Софіївській Борщагівці чоловік напідпитку вирішив влаштувати «перевірку» для працівників поліції і повідомив про нібито замінування автозаправної станції (АЗС). Йому загрожує позбавлення волі до шести років.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Київської області.

«Сьогодні, 13 січня, о 6.40 на спецлінію 102 надійшла інформація про замінування однієї з автозаправних станцій в Софіївській Борщагівці. За вказаною адресою одразу прибули слідчо-оперативна група Києво-Святошинського відділу поліції, вибухо-технічна служба столичної поліції, рятувальники, швидка медична допомога. Під час огляду фахівцями приміщення АЗС та прилеглої території вибухових пристроїв не виявлено. Чоловіку, який повідомив про закладення вибухівки, не вдалося далеко втекти - працівники поліції затримали його неподалік автозаправки. Ним виявився 37-річний житель Києва», - йдеться у повідомленні.

Як заявив очільник поліції столичної області Дмитро Ценов, усі спецслужби та підрозділи поліції спрацювали професійно та оперативно. Реагування спецслужб такого масштабу на одне таке повідомлення коштує для держави понад 30 тисяч гривень. І в цей час, коли на хибний виклик прибули працівники поліції, хтось дійсно потребував допомоги, яку правоохоронці з об'єктивних причин не могли надати.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі від двох до шести років. Наразі вирішується питання про оголошення підозри правопорушнику. Триває досудове розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-