Кличко каже, що Антикорупційна програма

Кличко каже, що Антикорупційна програма "заскладна" для київських чиновників

Укрінформ
Остаточно затвердити Рамкову Антикорупційну програму для Києва потрібно не пізніше ніж до 9 грудня - Міжнародного дня боротьби з корупцією.

Про це на засіданні Антикорупційної ради при Київському міському голові у понеділок заявив мер столиці Віталій Кличко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Нарешті  9 комісій міськради розглянули та підтримали  проект Рамкової антикорупційної програми для міста Києва (затвердження цього проекту відбулося на засіданні профільної комісії 3 жовтня - ред.), і я дуже сподіваюся, що цю нашу міську програму ми остаточно отримаємо до Всесвітнього дня боротьби з корупцією», - сказав Кличко.

Він наголосив, що, хоч «документ і є новаторським і тому дуже складним для сприйняття чиновниками», процес розгляду цього проекту Рамкової антикорупційної програми має відбуватися динамічно, «бо в нас немає часу».

«Нагадую ще раз, боротьба з корупцією є для нас першочерговим завданням, як і для кожного з українців, оскільки це є дуже великою перепоною для розвитку нашої країни», - резюмував Кличко.

На засіданні 3 жовтня комісія Київради з питань запобігання корупції підтримала проект рішення про затвердження Рамкової антикорупційної програми для міста Києва.

Рамкова антикорупційна програма - це документ, розроблений експертами від громадськості, членами Антикорупційної ради при Київському міському голові, РПР-Київ та за участю депутатів Київради і спеціалістів КМДА.

Метою програми є істотне зниження корупції як ключової проблеми столиці та збільшення довіри громадян і бізнесу до влади. Серед завдань програми - покращення доступу до інформації про діяльність столичної влади, зниження корупції, обумовленої організаційною структурою, недосконалими процесами, системою менеджменту та управлінням людськими ресурсами на рівні столичної влади. Для подолання корупції розробники програми пропонують ввести механізми контролю за діяльністю місцевої влади та комунальних підприємств, механізми упередження корупційних ризиків в рамках бюджетного процесу та регулярний моніторинг ефективності впровадження антикорупційних заходів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-