До Євробачення Кличко хоче засклити дві недобудови біля Дніпра

До Євробачення Кличко хоче засклити дві недобудови біля Дніпра

Укрінформ
Мер Києва Віталій Кличко має намір найближчим часом обговорити із забудовником долю двох недобудів біля Дніпра.

Про це він сказав під час сьогоднішнього відвідання разом із міським оргкомітетом основної локації "Євробачення-2017" - Міжнародного виставкового центру.

"Забудова, що навпроти МВЦ, належить "Нафтогазу", вона не є власністю міста Києва. Ми її задрапіруємо, вона буде виглядати привабливо, не впадатиме в очі гостям Євробачення. З двома висотками, що стоять біля Дніпра, дуже складна ситуація. З одного боку, там уже продані квадратні метри, з іншого - громадськість закликає їх зносити. І нам потрібно розв'язати ці вузли", - зазначив Кличко.

Він назвав великою проблемою незаконне будівництво, що  дісталось у спадок нинішній столичній владі.

"Наше завдання - зробити генеральний план міста, щоб знати, як буде Київ розвиватись, де буде будівництво, які інфраструктурні об'єкти. Ми будемо приймати цей генеральний план після обговорення з громадськістю, з експертами. І тільки після цього зможемо дати відповідь кожному мешканцю Києва, що буде з його мікрорайоном, районом, із зонами відпочинку. Але, на жаль, до сьогодні ми вирішуємо проблеми із забудовами, дозволи на які були надані ще 10-15, а іноді 20 років тому", - підкреслив мер Києва.

Тож в даній ситуації, вважає він, треба знайти компроміс. 

"Я впевнений в тому, що найближчим часом ми обговоримо  кілька варіантів. Один з них - обмежити поверховість висоток, дати можливість їх засклити, привести в нормальний стан. Також забудовник повинен взяти на себе зобов'язання благоустрою території. Це близько 10 га. Наше завдання - не виставляти ультиматуми, а знаходити найкраще рішення для нашого міста", - сказав Кличко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-