У Києві цього тижня затвердять план заходів Євробачення

У Києві цього тижня затвердять план заходів Євробачення

Укрінформ
Мер Києва Віталій Кличко разом з міським оргкомітетом цього тижня проінспектує основні локації "Євробачення-2017".

Про це повідомив під час брифінгу у вівторок заступник голови КМДА Олексій Резніков, передає кореспондент Укрінформу.

"На цьому тижні планується виїзд міського голови разом з командою на основні локації. Базовою локацією, місцем проведення пісенного конкурсу є Міжнародний виставковий центр на Лівому березі. Відповідно буде огляд навколишньої території разом зі станцією метро "Лівобережна", оскільки там планують у тому числі переїзд гостей цієї події. І в кінці тижня також заплановано засідання міського організаційного комітету", - сказав Резніков.

При цьому він уточнив, що є два оргкомітети щодо проведення "Євробачення-2017" - урядовий і міський. Останній відповідатиме за обсяг завдань, покладених саме на місто Київ. 

"Чіткі завдання будуть роздані у п'ятницю цього тижня, на засіданні міського оргкомітету, на якому буде затверджено план заходів. Окрім питань безпеки, він буде публічним і з ним можна буде ознайомитися. І так само буде відомий календарний план усіх подій. Цього тижня ми очікуємо поставити на цьому питанні крапку", - додав Резніков.  

Він зазначив, що на сьогодні від Києва залежить благоустрій, ремонт доріг, наведення ладу біля станції метро "Лівобережна", діалог з власниками деяких будівель, які мають жахливі паркани, - наприклад довгобуд на вул. Шептицького, 2, що належить ДК "Нафтогаз Україна". 

"Біля довгобуду страшенний паркан з колючим дротом. Звісно, ми проведемо перемовини, щоб вони навели лад, прикрасили цю територію", - зауважив Резніков.

Він також нагадав, що минулого тижня відбулося засідання Наглядової ради Європейської мовної спілки щодо проведення "Євробачення-2016", Київ отримав певні настанови від них, які планує втілювати в життя. Зокрема, Стокгольм подав ідею щодо створення річкового таксі, яке на Лівий берег, найімовірніше, рушатиме з Поштової площі. І зараз точиться дискусія: чи це мають бути тихохідні пароплави, а чи "ракети" або "метеори", які не дуже економічні; чи це буде комунальний транспорт, чи транспорт, який хтось візьме на аутсорсинг. І цей маршрут може залишитися після пісенного конкурсу на судоходний період. 

"Була також ідея, яка зараз розглядається, щодо можливості зробити пішохідний перехід з метро "Лівобережна" через трасу - не тільки заради "Євробачення-2017". Бо наша ідеологія полягає в тому, щоб усі покращення, зроблені в Києві, залишились киянам і гостям столиці. Тобто не на 2 тижні "потьомкінські садиби" ми будемо будувати, а ми будемо робити ті речі, які залишаться місту назавжди", - підкреслив заступник голови КМДА.

Резніков зазначив, що з міського бюджету на Євробачення буде виділено 200 млн грн: у 2016 році - 50 млн грн і ще 150 млн - у 2017-му. 

"Безпосередньо ми не будемо закуповувати жодну послугу, жоден папірець, жоден комп'ютер. Все це буде перераховано державі, розпорядником буде Держкомтелерадіо. А вони в свою чергу будуть фінансувати НТКУ, яка безпосередньо закуповуватиме всі процедури", - уточнив заступник голови КМДА. 

Він запевнив, що кошти у міста є, зараз чекають на бюджетний запит і відповідно створення рахунку в казначействі, на який вони будуть перераховані. А сьогодні над бюджетом витрат (не безпосередньо на саму подію, а на завдання, з нею пов'язані) працюють представники транспортної інфраструктури і благоустрою. В першу чергу навантаження будуть на цих службах, сказав Резніков. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-